IE8 accelerator
facebook fun page


                          Zbornik "Rodna vera"

 

Aždaja - Dušan Božić
  Zbornik Rodna vera napisan je sa ciljem da se promoviše rodnoverni pokret u Srbiji. Rodnoverje kod nas egzistira već nekoliko godina, i svakim danom stiče sve više pristalica. Ovu veru prihvataju oni koji su shvatili važnost proučavanja naše izvorne tradicije i obnove starih običaja, važnost koju oni imaju za našu duhovnost i naš nacionalni identitet. Jer, u vremenu u kome su nestali svi ideali i principi, u društvu bez ikakvih merila vrednosti, vraćanje veri predaka predstavlja jedan od načina na koji se može sprečiti duhovni pad modernog čoveka.

Zbornik čine četiri celine: Tradicija, Hrišćanstvo i paganizam, Razlozi za obnovu stare vere i Obnova vere predaka. Specijalni dodatak predstavljaju intervjui sa sveštenicama i sveštenicima rodne vere u nekim od slovenskih zemalja (Galina Lozko, Volh Veleslav itd.)

Zbornik ima 186 str., ilustrovan je fotografijama, a pojedine tekstove i intervjue dopunjuju skice i tabele. Cena zbornika, ukoliko se naručuje putem interneta, je 400 din. Kontakt adresa: [email protected] , kontakt telefon 064 2917 118.